Kaj si obetamo od nove ministrice/ministra za zdravje?

Domov Forum Kaj si obetamo od nove ministrice/ministra za zdravje? Kaj si obetamo od nove ministrice/ministra za zdravje?

 • Avtor
  Prispevki
 • #208
  Klemen Šuligoj
  Keymaster

  Počasi se pričenjajo izrisovati natančni obrisi nove vlade, kjer bo svojo funkcijo nastopil/a tudi nov minister/nova ministrica?

  Razen ministra Gantarja nihše do sedaj za stroko zdravstvene in babiške nege ni prav veliko storil oz. je storil le tisto, kar so mu “strokovni krogi” iz naših poklicev sugerirali.

  Ker bodo pogajanja z novim ministrom/novo ministrico začele praktično od začetka vas sprašujemo, kakšne so vaše želje, predlogi, vizije pogovorov, ki jih bomo vodili.

  Vaše predloge lahko podate kar na tem forumu, lahko pa nam jih zaradi diskretnosti pošljete tudi na naš mail (izvajalci.szizbn@gmail.com) oz. pod rubriko Kontakt. Verjamemo da bodo vaši predlogi pomembno pripomogli pri dogovarjanjih.

  #209
  murova
  Participant

  Mislim da ni preveč optimistično če od odgovornih za zdravstvo v novi vladi pričakujemo vsaj toliko kot smo dočakali od ministra Gantarja saj je bil on prvi ki nas je vsaj vključil v dialog.Mislim da je nujno da se sistemsko uredi položaj srednjih medicinskih sester ter anomalije pri upoštevanju napredovanj tistih ki so ob delu končali izobraževanje na višji stopnji saj se jim sedaj vsa napredovanja brišejo.
  Prav tako je nujno doreči kakšno izobraževanje na področju zdravstvene nege v tej državi potrebujemo.
  Vsekakor pa seveda upam da bodo v razpravo vključeni vsi izvajalci zdravstvene nege.

  #287
  Klemen Šuligoj
  Keymaster

  Ga. Milojka Kolar se bo žal znašla na precepu glede naše stroke – ali slediti struji, ki nas vodi v propad že vsaj od leta 2005, ali pa nadaljevati uresničevanje tistih zadev, ki jih je Tomaž Gantar začel ob prevzemu prvega ministrovanja.

  Če se bo pustila omrežiti od napačnih ljudi, potem Bog pomagaj sestram in babicam v Sloveniji.

 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.