Saj ni res…. pa je.

Kolegice iz novogoriškega področja nam sporočajo in predstavljajo eno izmed sicer običajnih ravnanj t.i. ” enovitega strokovnega in reprezentativnega telesa izvajalcev zdravstvene in babiške nege v Sloveniji”.

Na vabilo Društva MSBZT Nova Gorica za sodelovanje v pevskem zboru http://www.drustvo-mszt-novagorica.si/index.php?lng=slo&vie=cnt&gr1=spr&id=2014021308311871 se je odzvalo kar nekaj medicinskih sester, vse v duhu skupinskega druženja in donosa k uveljavljenju tradicije pevske kulture medicinskih sester na novogoriškem območju.

Žal pa se je ob želji sodelovanja v nastajajočem pevskem zboru nekatere medicinskie sestre pričelo odslavljati z razlogom, da pač ne morejo sodelovati v pevskem zboru Društva MSBZT Nova Gorica, ker niso članice Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije (t.i. samooklicane Zbornice).

Očitno se poiskusi degradacije in diskreditacije medicinskih sester v Sloveniji s strani “enovitega strokovnega in reprezentativnega telesa izvajalcev zdravstvene in babiške nege v Sloveniji” nadaljujejo.

Sprašujemo se, do kdaj bodo naše kolegice širom po Sloveniji s svojim članstvom v združenju, ki s tako nizkotnimi potezami uničujejo naš poklic še dajale legitimnost.

Ali morda ne bi bilo smiselno razmisliti, kaj vam članstvo v takem združenju nudi – očitno lahko le pesem na ustnicah v teh časih, ko nam vsi poskušajo zmanševati naše dohodke. Zgolj v razmislek.

This entry was posted in Nerazvrščeno. Bookmark the permalink.