Medicinske sestre, ki se ograjujejo od sindikata

Kot poroča spletni portal žurnal24 http://www.zurnal24.si/medicinske-sestre-ki-se-ograjujejo-od-sindikata-clanek-239449 medicinske sestre, zdravstveni tehniki, višje medicinske sestre, diplomirane medicinske sestre, diplomirani zdravstveniki in babice Slovenije po vseh slovenskih zdravstvenih in socialnih zavodih po državi podpisujejo peticijo, ki je – kot pravijo – naletela na izredno velik odziv. 

Nevzdržne razmere nenehnega zategovanja pasu zgolj pri uniformiranih sferah javnega sektorja, kamor nedvomno sodijo medicinske sestre so medicinske sestre in ostale izvajalce zdravstvene in babiške nege v Sloveniji pripeljali do točke, ko ne zaupajo več tistim, ki se sploh želijo z Vlado Republike Slovenije pogovarjati o nadaljnjih varčevalnih ukrepih, ki bi medicinske sestre še dodatneje potisnili na (g)rob revščine.

Žal se je na tem področju v preteklih dvajsetih letih naredilo ravno nam veliko nepopravljive škode, tako na sindikalnem, kot tudi na strokovnem področju. Žal so si le sindikalne in samooklicane strokovne elite v tem času znale zase ustrezno poskrbeti, pozabili pa so na vse tiste, ki s(m)o kot zavedni državljani plačevali jim mesečne članarine in se sploh nismo zavedali, v kakšno degradacijo naših poklicev nas ti lobiji vodijo.

Zaradi prepoznanega pozitivnega učinka, ki ga izvajalci zdravstvene in babiške nege širom po Sloveniji želijo z jasnim sloganom “NE DOVOLIMO.” ob podpisovanju peticije izražajo za ureditev oz. vsaj omilitev danih razmer se tudi v Strokovnem združenju izvajalcev zdravstvene in babiške nege Slovenije moralno in ideološko pridružujemo ideji tako mislečih.

Več o podpisovanju ankete, ki se kot v teh dnevih deroče reke širi po Sloveniji si lahko preberete tudi v medijih in vašo podporo lahko podate tudi na sledečih naslovih:

– https://www.facebook.com/groups/262772430439893/permalink/831773596873104/

– http://www.pravapeticija.com/peticija_medicinskih_sester_slovenije

This entry was posted in Novice. Bookmark the permalink.